Wat gebeurt er allemaal...

dinsdag, november 15, 2005

Vanmorgen had ik weer een training waar ik een snorkel en flippers bij nodig had. Het bleef maar regenen!! Maar gelukkig smelt ik nog steeds niet van een beetje water, was 't niet koud en was het voor de verandering een keer windstil.

Zondag was 't wel heerlijk weer, jammer dat ik de hele dag in de Ookmeerhal was. Nou ja, niet heel erg jammer. Samen met Wigert, Guus en Tim hebben we de hele dag talentvolle jonge sprinters getest. Voornamelijk op sprongkracht, techniek en snelheid. Ik ben zelf nog naar testdagen in de Houtrusthal geweest en vond 't altijd super om daarvoor uitgenodigd te worden.

Ik moet wel zeggen dat ik me bij sommige atleten afvroeg of ze het wel echt voor hun plezier deden, maar dat kan ook met zenuwen te maken hebben gehad. Van de ongeveer 40 man/vrouw worden er twintig uitgenodigd voor een aantal trainingsdagen.

Tot slot wil ik nog wat zeggen over de (wederom) opgelaaide discussie op het forum op altetiek.nl over de estafette. Is niet mijn gewoonte, zeker niet omdat "de bondscoach" ook mijn "persoonlijk trainer" is. Ik zie het zo: je wordt uigenodigd om te komen trainen, dat is een voorrecht. Het zal misschien niet altijd super goed aansluiten op je eigen trainingen, maar je moet er wat voor over hebben. Er wordt terecht opgemerkt dat het voor sommigen de enige manier is om op een groot toernooi te komen, dan is het toch niet raar dat er van je wordt verwacht dat je daarvoor traint...

Ik weet uit eigen ervaring dat atleten altijd aan kunnen geven in wat voor trainingsperiode ze zitten en evt. niet alles mee kunnen doen. Er wordt weinig gewisseld, maar vooral samen getraind, lijkt mij de beste manier om sneller te worden.

Voor alle stuurlui aan wal: kom gewoon een keer langs tijdens de training, praat met de bondscoach en uit daarna eventuele kritiek. Dan weet je in ieder geval wel waar je het over hebt.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

inderdaad, het is altijd makkelijk om wat te zeggen achter iemands rug om! lekker weer de winter in anne!! doe je goed zeg lekker indoor seizoennetje!! hopelijk met wat gouden plakken her in der!
groetjes van ons!

10:17 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home